2014. október 11., szombat

Tematikus esküvő

Több magyarázata lehet annak, ha valaki egy tematika köré építi az esküvőjét. Vagy annyira tetszik neki egy szín vagy stílus, hogy elragadja és csak úgy tudja elképzelni a leggyönyörűbb álomesküvőjét, ha aköré építi, de lehet hogy csak olyat szeretne, ami egyedi vagy extrém. A tematikák is nagyon különbözőek lehetnek.
Stílus szerint lehet klasszikus, vintage (ami nekünk is nagyon tetszik) /rusztikus, régies/ naturális, modern és népies.
Szín alapján lehet a színskála összes színe szerint vagy azok kombinációjával. Ebben az esetben úgy szokták, hogy ha van egy kiválasztott kedvenc szín, amihez a pár valamiért kötődik, akkor minden kiegészítő és dekoráció aköré épül kiegészülve olyan elemekkel amik hasonló színűek (tehát ha van egy pár aki valamiért bolondul a liláért és nem mellékesen még a levendulát is szereti, abból jó kis tematikus esküvőt lehet kihozni). Figyelni kell persze arra, hogy ne egy szín legyen mindenhol, hiszen az túl sok lenne, így érdemes a fehér vagy más naturálisabb színnel komponálni, ha nincsen olyan másik szín ami nagyon tetszene. (zöld-pink, türkiz-tenger kék, barna-narancssárga...).  


Megesik, hogy a párnak van egy olyan közös hobbija, ami köré szeretné építeni az egész esküvőt. (például a síelés) Ebben az esetben érdemes ahhoz a közeghez választani már a helyszínt is és a lehető legtöbb kiegészítőben visszatérni erre a motívumra. Ha a síelés az, akkor például lehet a helyszín a Normakert Vendéglő (egykori síház), síléc dekorációval természetesen, az ültetők is lehetnek sítalp alakúak, ahogy a meghívó is lehet síbérlet formájú. A párról készült képeket a helyszínen fel lehet akasztani régi, kihúzható síbérlet tartón. Ha esetleg van fotósarok a háttérben állhat egy kép egy havas tájról vagy sípályáról. Természetesen azzal lenne kerek egész ez a tematika, ha a pár télen esküdne (esetleg véletlen hóesés is lenne, vagy csinálnának műhavat :) ) Természetesen az előtte levő párfotózást is lehetne viccessé/egyedivé tenni egy sí bukósisakkal, esetleg felcsatolt sílécekkel.
Erre építve lehet különböző extrémebb témák köré is építeni az esküvőt, mint például hogy csak a természet legyen jelen az esküvőn vagy minden fekete-fehér legyen, ami egy kicsit szokatlanabb, de egyre inkább terjed el. Lehet azonban ezeken kívül tetszőleges állat (lepke...), növény (rózsa, margaréta...), évszak (ősz - levelek; tavasz - virágzás...), gyümölcs (alma...), motívum (gomb, kagyló, csipke...), regény (Harry Potter, Gyűrűk Ura...), mese (Alice csodaországban...), korszak (60'as évek, lovagkor...), ünnep (Halloween...) és még rengeteg egyéb tényező egy esküvő alapja. (ennek csak a képzelet szab határt)



Hozzám legközelebb a vintage áll, azonban vegyítve egy kis modern stílussal. (Ha jóval kevesebben lennénk, és nem mindenki egy szép, elegáns esküvőt képzelne el, akkor biztos, hogy a teljes vintage mellett döntenénk laza stílusban). Persze még mindig dönthetünk így, úgyhogy ez még egy bizonytalan pont, hogy mennyire vállaljuk be a lazaságot.
Bárki ilyenben gondolkodik, szóljon nyugodtan, kreativitásom határtalan és várom a kihívásokat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése